VDS Food – distributie verse levensmiddelen en diepvriesproducten

  • vds1
  • vds2
  • vds3
  • vds4
  • vds5
  • vds6
  • vds7

VDS Food – distributie verse levensmiddelen en diepvriesproducten

VDS-Food is een Belgische groothandelaar die aan meer dan 5000 restaurants en grote keukens levensmiddelen levert en heeft vooral naam gemaakt met het leveren van zowel verse levensmiddelen als diepvriesproducten.

Na een recente uitbreiding hebben ze nu 3 distributiecentra, allen met een winkel. In Brussel hebben ze een winkel van 2000 m², in Luik een van 6000 m² en in Waver een nieuwe winkel van 3900 m². Voor de winkel te Luik hebben wij onze compacte Mobiele Palletstellingen (MOVO) en dynamische plankopslag oplossingen geleverd. De winkel te Waver is voorzien van P90 paletrekken en speciale oplossingen met HI280 legbordrekken.


Oplossingen:

In hun magazijn in Luik wilde VDS Food de ruimte in hun diepvriesopslag optimaal gebruiken om op de bedrijfskosten van een dergelijke installatie te besparen. Om de ruimte optimaal te gebruiken, installeerden we een mobiele palletstellingenoplossing – MOVO, waardoor zoveel mogelijk levensmiddelen in de diepvriesinstallatie kan worden opgeslagen en de bedrijfskosten tot een minimum worden beperkt.

In de afdeling in Luik met omgevingstemperatuur hebben we onze HI280 legbordrekken en P90 palletstellingen gebruikt om alcohol en andere levensmiddelen op te slaan.

In de gekoelde ruimte wordt Carton Flow op P90 frames gebruikt om een dynamisch picking-gebied te creëren en zijn lage  P90 palletstellingen geïnstalleerd om een centrale displayzone voor verse producten en alcohol te creëren.

In het magazijn in Luik zijn 7.000 verschillende producten opgeslagen.

Voor het magazijn te Waver heeft de klant gekozen voor HI280 legbordrekken met geperforeerde legborden in geëpoxeerde uitvoering, dit om een aantrekkelijke omgeving te creëren voor de klanten.


Capaciteit:

Winkelruimte

P90 Palletstellingen: 800 palletposities
HI280 planken: individuele flessen en pakketten
P90 schragen: display en storage opslag van alcohol en andere goederen

Diepvriesruimte

MOVO Mobiele palletstellingen: 1000 Palletposities