Historie

  • Historie - Dexion

Historie

Dexion werd opgericht door Demetrius Comino, een 50-jarige Griekse Australiër die Groot-Brittannië als zijn thuisland had gemaakt. Hij begon oorspronkelijk een drukkerij die al snel goed liep waardoor Comino op zoek ging naar meer efficiëntie in zijn bedrijf. Dexion "slotted angle" (verstelbare opslagsysteem) was het antwoord op zijn vragen met betrekking tot efficiëntie. 

Dexion is opgericht in 1947 in het Verenigd Koninkrijk door Dimitrius Comino, de uitvinder van "slotted angle" planken. Het snelle succes van de naam Dexion zorgde ervoor dat deze naam een synoniem werd voor palletstellingen wereldwijd. In 1999 fuseerde het Engelse Dexion, fabrikant van o.a. palletstellingen, legbordstellingen, doorrolstellingen en voorraadbakken én Constructor uit Noorwegen waar onder meer ruimtebesparende legbordstelling systemen, opslagautomaten, paternosters en vloerconstructies (ook wel bordes, etagevloer, overvloer, tussenvloer of mezzanine genoemd) worden vervaardigd.

Vanaf 2005 maakt Dexion deel uit van de Constructor Group. Oorspronkelijk opgericht in 1856, werd de naam Constructor Group pas aangenomen in 1996 na de fusie van Electrolux Constructor met Kasten Høvik. Sindsdien is het bedrijf gegroeid in omvang en status en is het uitgegroeid tot de marktleider. Constructor Group bestaat uit de vier belangrijkste merken, Constructor, Bruynzeel, Dexion en Kasten. Elk merk is opgebouwd gedurende tientallen jaren en is nu een marktleider in zijn eigen specialisme.